Marius Sescu

Airbites, bloggeri, finala Euro 2008 in high definition

Cu o luna in urma, am fost invitat, alaturi de alti bloggeri din Iasi, la lansarea noii oferte Airbites. A fost practic o conferinta de presa insotita de testarea serviciilor oferite. La acea vreme, am scris pe blog mai detaliat despre noua oferta, axata pe flexibilitate, atat in ceea ce priveste televiziunea pe calculator, abonamentele la internet sau telefonia prin internet.

Mi-am dat seama ulterior ca am omis sa remarc pe blog faptul ca Airbites a avut destul curaj sa invite nu doar presa, ci si bloggerii, cunoscuti pentru sinceritatea lor in privinta produselor si serviciilor. Acestia critica toate aspectele negative fara menajamente. Este incurajator faptul ca bloggerii au inceput sa fie luati in considerare nu doar in Bucuresti, unde invitatii lor la conferinte si lansari au devenit ceva obisnuit, ci si in alte orase, precum Iasi. Pentru aceasta, Airbites primeste un 10 din partea mea.

Partea interesanta este ca, conform noii oferte prezentate atunci, clientii isi pot alege lunar cat consuma, atat in ceea ce priveste viteza de navigare, canalele TV urmarite sau numarul de minute incluse. Daca eram familiarizat cu telefonia prin internet si conexiunea la internet, am ramas dupa conferinta cu ceva regrete ca nu am putut sa testez televiziunea in format HD.

Aceste regrete au disparut aseara, cand am fost invitat, impreuna cu alti bloggeri, la Theatro, tot de catre Airbites, pentru a vedea finala dintre Spania si Germania in calitate High Definition, transmisa de TVR HD. Practic, am avut la dispozitie doua televizoare, unul cu semnal clasic SD si celalalt setat pe HD, transmis prin televiziune digitala.

Despre meci, nu as putea spune mare lucru; spectacolul nu a fost asa de grandios pe cat ma asteptam, dar ma bucur ca a castigat Spania. Am inteles ca primele pentru castigatori sunt de genul 350.000 de euro/jucator, deci ii inteleg ca erau tensionati! Despre diferenta intre semnalul SD si HD, in ce priveste calitatea, sunt multe de spus:

In primul rand am remarcat un oarecare decalaj intre cele doua semnale, pe HD fiind un pic in intarziere, asta am inteles ca se datoreaza cantitatii mai mari de informatie care trebuie procesata. Mai multe detalii de transmis, deci mai multa procesare. Oricum, decalajul era insesizabil, daca nu aveam alaturate cele 2 televizoare. In al doilea rand, diferenta intre cele doua standarde este foarte mare, evidenta mai ales cand erau folosite prim-planuri, se vedea diferenta la claritatea culorilor, detalii, profunzime, textura, aspectul gazonului etc… In al treilea rand, am facut si cateva fotografii, cele de mai sus, desi nu redau exact diferentele. E alta senzatie atunci cand esti live si privesti simultan doua televizoare. Cei de la Airbites au raspuns la toate intrebarile tehnice si critice, in pauza meciului. Venisera cu temele facute, stiau ca au de-a face cu bloggeri. Concluzia: televiziunea HD e cool, ma bucur ca am putut sa o testez in timpul finalei. Trebuie sa speram ca preturile pentru televizoarele care suporta full HD vor scade cat mai rapid si ca va creste numarul posturilor de televiziune romanesti care emit in format HD, pe langa TVR, care transmite experimental deocamdata pana la sfarsitul anului. Pentru cei care au televizoare ce suporta HD si se uita si la alte canale, nu doar cele romanesti, Airbites e pregatita!

Posted in 30

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll To Top